sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Vähän lisää mietteitä Barcelonan opintomatkasta...

Vaikka Freixenet-vierailu olikin ehdottomasti opintomatkan kohokohta, sisältyi siihen myös paljon muuta mukavaa. Itse olen ollut Barcelonassa jo muutaman kerran aiemminkin, mutta silti joka kerta löytää paljon kaikkea uutta kivaa tästä ihanasta ja kulttuuria täynnä olevasta kaupungista. Kaupungissa ei siis todellakaan tylsisty ihan heti, ja aina löytyy jotain uutta koettavaa ja nähtävää.




Kiertoajelulla tuli bongattua vähän kaikennäköistä, mm. yllä olevat ankat autoissa kiinnosti kovasti. En vieläkään tiedä mitä ne on, mutta tykkäsin niistä silti. Mutta tosiaan, nähtiinhän me oikeitakin nähtävyyksiä.









 Parc Güellissakin (kuvat yllä) on tullut käytyä jo aika monta kertaa, mutta tämä taisi olla ensimmäinen kerta kun samaan aikaan sattui olemaan aurinkoinen päivä. Kannatti siis mennä vielä kerran, varsinkin kun kuulimme oppaaltamme, että muutaman viikon kuluttua jouduttaisiin jo maksamaan puistossa käynnistä. Ja onhan Parc Güell ja muutkin Gaudín luomukset muutenkin useamman vierailun arvoisia. Kuten vaikka alla olevassa kuvassa näkyvä Casa Milà, joka rakennettiin 1900-luvun alkupuolella, ja jonka jälkeen Gaudí keskittyi La Sagrada –katedraalin toteuttamiseen. Vaikka Casa Milàsta onkin tullut yksi tunnetuimmista rakennuksista Barcelonassa, ei sitä arvostettu sen valmistumisen aikana. Taloa pidettiin rumana ja sille annettiin muun muassa pilkkanimi ”La Pedrera”, joka tarkoittaa kivilouhosta. Nykyään kyseinen ”kivilouhos” kuuluu kuitenkin UNESCOn maailmanperintökohteisiin.


Lauantain kiertoajelun päätteeksi kävimme vielä piknikillä Barceloneta-rannalla. Eväät tosin olivat enemmänkin nestemäisessä muodossa.. Siinä rannalla istuessamme tutustuimme myös söpöihin paikallisten koiriin, jotka tunnisti heti hyvät tyypit ja tuli moikkaamaan Haaga-Helialaisia.







Lauantaina tutustuttiin myös vähän Barcelonan yöelämään. Vierailtiin monenlaisissa paikoissa mutta mielenkiintoisin paikka oli eräs pieni baari jossain sivukadulla lähellä Placa Reialia. Harmi vaan, että se meni kiinni melkein heti kun löydettiin sinne. Ehdittiin kuitenkin käydä paikan vessassa nopeasti ja se olikin aika kokemus. En olekaan ennen nähnyt sellaista sisustusta livenä. Tämän jälkeen olikin hyvä jatkaa muihin Placa Reialilla oleviin baareihin.



Sunnuntaipäivä menikin rennosti auringosta ja viimeisestä matkapäivästä nauttien. Käveltiin vähän Ramblasilla, syötiin hyvin, ja mentiin loppupäiväksi vielä vähän shoppailemaan Maremagnum-ostoskeskukseen. Siellä meren äärellä oli myös hyvä jatkaa auringossa löhöilyä.



Toki Barcelonan matkalla piti myös kerran käydä ylihinnoitellussa Hard Rock Cafessa syömässä. Samalla otin myös tuollaisen herkkujuoman (kuva alla), oli muuten hyvää! Muutenkin yksi opintomatkan kohokohtia oli tietty ihana espanjalainen ruoka, erityisesti kaikki merenelävät, jotka ovat omat suosikkini! Opintomatkalle asti siis kesti oma lihaton lokakuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti