perjantai 6. joulukuuta 2013

Ihanaa Itsenäisyyspäivää Suomi !



Tässä Itsenäisyyspäivän vastaanottoa katsellessa ajattelin samalla myös kirjoittaa vähän siitä. Nyt onkin hirveästi uudistuksia kun Sauli on ottanut ohjat! Todella nopeasti sujuu kättely, hyvä kun ehtii näkemään vieraat ennen kun ne jo poistuu kuvasta. Tämä ’small town girl’ on myös todella innoissaan nähdessään oman kaupungin ihmisiä kuvassa. Tavallaan ihan kiva, että tilaisuudesta on tehty vähemmän muodollinen, varmaan vieraille vähän miellyttävämpi kokemus. On myös kiva, että nyt on kutsuttu enemmän ns. ’tavallisia’ ihmisiä. Toisaalta, olen myös sitä mieltä, että joistain perinteistä on hyvä pitää kiinni, varsinkin näin itsenäisyyspäivänä. Loppujen lopuksi tärkeintä on kuitenkin se, että muistetaan miksi tätä päivää vietetään eikä se, miten sitä vietetään.


Lehtien nettisivut on taas täynnä kaikennäköisiä uutisia aiheesta. Kaikkien lempiaihe on edelleenkin varmasti vieraiden asut. Ihania värejä asuissa, vaikka jotkut yhdistelmät ovatkin vähän liian räväköitä omaan makuuni. Paras väriyhdistelmä on tietysti sini-valkoinen.


Helsingin Sanomien artikkelissa kommentoitiin ennen juhlia seuraavasti:


”Tämän vuoden etiketti on aiheuttanut päänvaivaa varsinkin tottumattomille juhlapukeutujille. Monia askarruttaa myös se, tarvitseeko Tampere-talossa saalia tai huivia, vai onko juhlissa yhtä kuuma kuin Linnassa.”


Toivottavasti kaikki nauttivat tästä tärkeästä päivästä sekä uudistuneesta Itsenäisyyspäivän juhlasta. Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille! Itse ainakin nautin ensimmäisestä Suomessa vietetystä Itsenäisyyspäivästä pitkään aikaan.


-Jenni-
                                                 Onnea 96-vuotias Suomi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti